DOLIU Din Nou În România --

DOLIU Din Nou În România --

S-a stins din viață Alexandru Sassu. Fostul preşedinte al Televiziunii Române avea 65 de ani. Este zi neagră pentru Televiziunea Română dar și pentru lumea politică. Alexandru Sassu a condus TVR în perioada 2007-2010. Sassu a fost și politician.

A murit Alexandru Sassu, fostul președinte al TVR

Era cunoscut cu afecțiuni cardiace și se pare că s-ar fi stins din viață în urma unui infarct.

Alexandru Sassu a fost absolvent al Institutului Politehnic București, Facultatea de Electronică și Telecomunicații în anul 1979.

Înainte de 1989 a lucrat ca inginer și apoi șef de secție la Casa de Discuri ELECTRECORD și ulterior ca inginer de sistem în Centrul de Calcul al FEA București.

A participat activ la Revoluția din Decembrie 1989, fiind unul dintre liderii Baricadei și al grupului care a ocupat în 22 Decembrie sediul CC al PCR.

În mandatul lui Alexandru Sassu la Televiziunea Română a fost făcută cea mai scumpă achiziţie TVR și anume drepturile pentru Liga Campionilor.

În luna martie a anului 2010, Alexandru Sassu a părăsit Televiziunea Română după ce a fost demis de Parlament.

În același an, Alexandru Sassu a fost numit la conducerea Adevărul TV, pe atunci finanţat de Dinu Patriciu. În iunie 2018, Sassu a revenit în Televiziunea Română, în calitate de producător şi consilier al Doinei Gradea.

Alexandru Sassu, omul alături de care am fost in 1989 la Baricada de la Universitate, a murit azi dimineață.. Fost vicepreședinte al PD și mai apoi membru PSD, Sasha a fost un om care a spus mereu lucrurilor pe nume. Și pentru această calitate l-am apreciat. Dumnezeu să îl odihnească în pace! a scris Zară Ovidiu, pe Facebook.

Alexandru Sassu a fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler.

Cariera politică a lui Alexandru Sassu

Alexandru Sassu a fost deputat în legislatura 1992-1996, ales în județul Brăila pe listele Partidului Democrat. În legislatura 1996-2000 a fost deputat PD de București, iar în legislatura 2000-2004 a fost deputat de Timiș, ales tot pe listele PD.

Până în anul 2003, Sassu a fost vicelider și apoi lider al grupului parlamentar PD din Camera Deputaților, iar în 2003 a părăsit PD și a aderat la PSD.

De asemenea, în legislatura 2000-2004, Alexandru Sassu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Statul Israel, Regatul Suediei și Bulgaria.

Totodată, Sassu a fost ministru pentru Relația cu Parlamentul în cabinetul Radu Vasile.

Etichete
Comenteaza