Centrele de vaccinare rămase fără personal din cauza redeschiderii școlilor

Centrele de vaccinare rămase fără personal din cauza redeschiderii școlilor
| Foto: Profimedia

Redeschiderea şcolilor lasă centrele de vaccinare fără personal medical. În Craiova, toate cadrele medicale care făceau parte din rețeau de medicină școlară au fost retrase din centrele de vaccinare.

Elena Zuican este unul dintre cei peste 100 de asistenţi medicali şcolari din Craiova care a fost detaşată la Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

Elena Zuican – asistent medical: „Dacă şcolile sunt închise, suntem în activitate aici. (…) Am fost atunci la carantină, după aceea am fost cu medicii tot la DSP, la aeroport. Peste tot unde a fost nevoie de noi.”

Din 8 februarie, în Craiova vor fi deschise încă şase fluxuri de vaccinare. Acum, primăria trebuie să găsească alţi 174 de medici şi asistenţi medicali pentru a continua vaccinarea.

Rela Filip – viceprimar Craiova: ”Este vorba de acei medici şi asistenţi plătiţi cu ora, aşa cum a dat Ordonanţă Guvernul şi deja luăm în calcul angajarea acestora.”
Reporter: Din spitale, puteţi detaşa medici şi asistenţi în centrele de vaccinare?
Rela Filip – viceprimar Craiova: ”Exclus. Datorită pandemiei şi ei sunt pe un deficit extraordinar. Nici acolo nu s-au luat libere.”

Şi la Iaşi cadrele medicale şcolare vor fi retrase treptat din centrele de vaccinare şi vor fi înlocuite cu angajaţi ai spitalelor. Însă, tot nu sunt de ajuns pentru a face triajul în toate şcolile, potrivit alephnews.ro.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi: ”Nu avem nici 20 din cei aproximativ 283 de medici şi asistente medicale care sunt în reteaua şcolară a municipiului Iaşi. Am dat drumul şi la angajări pentru încă 15 posturi, lucru care s-a şi întâmplat deja.”

Comenteaza