Armata, obligatorie în România? Anunţul care îi va înfricoşa pe mulţi

Armata, obligatorie în România? Anunţul care îi va înfricoşa pe mulţi

Generalul-locotenent în rezervă Virgil Bălăceanu a abordat diferite posibilități privind implicarea obligatorie în armata României.

Virgil Bălăceanu, care ocupă funcția de președinte al Asociației Ofițerilor Români în Rezervă (AORR), susține o abordare bazată pe voluntariat în ceea ce privește pregătirea premilitară a tinerilor din România. Acesta evidențiază beneficiile acestei modalități de instruire, înlocuind astfel necesitatea obligativității.

Într-un interviu pentru Playtech, Bălăceanu a subliniat necesitatea de a se adapta la mentalitatea actuală a tinerilor, propunând introducerea unor ore de educație fizică cu utilitate practică în licee, similare cu cele necesare în antrenamentul militar.

„Tinerele generații au o altă mentalitate. Ele îmbrățișează mai ușor anumite lucruri. Ăsta e și motivul pentru care cred că, dacă la liceu s-ar propune organizarea anumitor ore de educație fizică, sub supravegherea profesorului de sport, în care ar fi incluse anumite exerciții, dar și un traseu utilitar aplicativ asemănător cu cel la care sunt supuși astăzi cei ce doresc să intre în rândurile armatei, rata de eșec la probele fizice ar putea scădea esențial”, a spus Virgil Bălăceanu, potrivit cancan.ro.

Comenteaza