Angajații de la Salubritate riscă să rămână fără loc de muncă? Lia Olguța Vasilescu: “Așa este legea”

Angajații de la Salubritate riscă să rămână fără loc de muncă? Lia Olguța Vasilescu: “Așa este legea”
| Foto: capital.ro

În timpul ședinței de joi a Consiliului Local Craiova s-a aprobat mandatarea reprezentantului municipiului pentru a vota în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECODOLJ.

Astfel, începând cu luna aprilie a acestui an, un nou operator, Iridex SRL, se va ocupa de ridicarea gunoiului menajer din Craiova precum și de transportarea lui la depozitul de deșeuri de la Mofleni. Iridex SRL este firma care a câștigat licitația pentru Masterplanul de deșeuri al Doljului.

Consilierii municipali din partea alianței au dorit să afle ce se va întâmpla cu cei peste 150 de angajați de la Salubritatea Craiova SRL care, după venirea Iridex, vor rămâne fără obiectul muncii.

Noi încasăm taxa fixă de la craioveni, dar plătim către ADI ECODOLJ în funcție de cantitatea care se colectează. Unii cetățeni vor genera mai mult gunoi, alții mai puțini, dar noi plătim indiferent de asta. Cum veți rezolva această problemă, veți pune paznici la fiecare ghenă dintre blocuri? Și câți oameni de la Salubritate își vor pierde serviciul după venirea Iridex?, a întrebat consilierul local Marian Vasile, președintele PNL Craiova.

Lia Olguța Vasilescu a spus că în ceea ce privește municipiul Craiova, va exista un regulament care va fi pus în dezbatere publică, iar apoi supus atenției Consiliului Local, unde vor fi incluse și sancțiunile pentru cetățenii care nu colectează selectiv.

Va fi un regulament care va fi pus în dezbatere publică și supus apoi atenției Consiliului Local, unde vor fi incluse și sancțiunile pentru cetățenii care nu colectează selectiv. În momentul în care operatorul cel nou va intra și pe Craiova, va scădea taxa și pentru celelalte localități din Dolj, a declarat Lia Olguța Vasilescu, potrivit impact.ro.

 

Comenteaza